ToB besöker Den Magiska Biodagen

Ibland behöver man slita sig från det egna navelskådandet och hämta in intryck och idéer från annat håll. Även om man råkar vara bäst på hemmaplan kanske man inte är i topp nationellt sett, eller kanske inte ens regionalt.

ToB beslöt sig därför att skicka ett par nyfikna representanter till Allingsås för att bevista Den Magiska Biodagen som för femte året i rad körde en heldag med skräckfilm på biografen Palladium lördagen 8/9. Att vi faktiskt kom till slott denna gång ska vi tacka Jonas Wolcher för som vänligt nog bjöd in oss till detta evenemang. Ett härligt initiativ eftersom ju större utbyte mellan oss skräckfilmsintresserade ju bättre för denna lilla trevliga subkultur. Jonas känner vi som regissören bakom "Die Zombiejäger" och "Dragonetti the Ruthless Contract Killer" och visst är det trevligt att träffa människor som jobbar med filmskapande.

Den muntra trion Arif, Carina och Jesper anlände således till Allingsås framåt kvällen, vi missade med den något sena ankomsten tyvärr ett par filmer eftersom evenemanget redan dragit igång halv två med Carpenters gamla klassiker "Escape from New York". Därpå hade man valt att följa upp med Sergio Sollimas "Face to Face" och den mer udda "Black Gestapo" i regi av Lee Frost. Ingen av oss hade sett dessa filmer, så vi vet ju inte vad vi gick miste om, förutom känslan att se underground-skräck på stor duk i en riktig biosalong, en upplevelse som ej ska underskattas. Men vis av erfarenheten från våra egna filmfrosse-happenings visste vi ju att god förtäring krävs får långa filmpass, fast nu blev det i och för sig inte så långa pass för oss. Men better safe than sorry, och en kall öl är en kall öl.

Innan Black Gestapo drog igång fick vi emellertid en chans att presentera ToB för de entusiaster som slutit upp, något som vi naturligtvis tackar arrangörerna för. Det blev en högst improviserad redogörelse för vad vi pysslar med, men kanske kan det locka några fler vilsna själar att dyka upp under hösten. Efter lite mat och ett par bärs fick vi så möjlighet att avnjuta Frank Henenlotters gamla kultrulle "Brain Damage" från 1988, en film som inte Jesper och Carina sett tidigare och som Arif nog inte sett på 15 år eller så. Helt klart en underhållande film som ví ju faktsiskt haft uppe till diskussion att själva visa för ett par år sen. Tänk att få tillgång till en riktig biograf dessutom, kanske ska vi jobba på att köre en Filmfrossa på Draken, vad säger ni om det, hehe?

Programmet avslutades med Sergio Martinos 70-talsgiallo "All the colors of the Dark", men eftersom den föreställningen drog igång först vid midnatt valde vi att avstå denna och istället inleda återtåget hem till Göteborg. Efter att ha botaniserat blad försäljningen av diverse filmer och fanzins som fanns till försäljning och bytt ett par ord med Jonas med förhoppning om fortsatt kontakt så kände vi oss nöjda och belåtna alla tre. Vi får som sagt se om detta kan leda till något mer som vi kan presentera för er kära ToB-kamrater.

Nåväl, vi har helt klart fått blodad tand vad gäller utbyte med andra skräckfilmsarrangörer och nu planerar vi får att förhoppningsvis kunna besöka Fantastisk Filmfestival, som går av stapeln i Lund 20-29 september. Siktet är i så fall inställt på lördag 22/9 då allas vår godfather of zombies, George A Romero finns på plats.

Vi hörs och ses gott folk.

ToB-gänget