Filmkväll 18/10 - Tema: H.P. Lovecraft

När oktobermörket omsluter oss allt tätare och Halloween nalkas med upplösning av barriärerna mellan verklighet och mardröm som följd, vad passar då bättre än att avnjuta en berättelse inspirerad av allas vår Howard Phillips Lovecraft?

TintinMånga av oss har säkert någon gång besökt hans fiktiva universum ”The Cthullu Mythos”, ett begrepp förvisso skapat av hans vän August Derleth men som idag är det allmänt använda när man refererar till denna unika värld. Cthullu är visserligen bara en av alla de varelser som existerar i universum och jorden är bara en av otaliga bebodda platser, men som vi vet befinner ju sig ”The Grat Old Ones” fortfarande här på jorden, döda men drömmande i den sjunkna staden R´Lyeh. Kanske det är dit vår resa kommer att gå denna kväll, eller kanske någon helt annanstans. Och vem vet, kanske vi plockar med en eller annan shoggoth eller Mi-go som ni får klappa på. Team Terror är de ni får tacka för kvällens tema, de var lyckosamma nog att få sin önskan beviljad efter förra gångens filmquiz.

Man ska ju inte förändra ett vinnande koncept, så vi följer vårt traditionella upplägg med ett uppvärmande skräckfilmsquiz och därefter en noga utvald film på temat Lovecraft. Som vanligt försöker vi hitta någon mer okänd rulle att visa, så förvänta er inte Re-Animator eller Dagon. Men med tanke på hur mycket kunnigt folk som brukar häcka på ToB-kvällarna har säkert ändå hälften säkert sett den film vi valt, oavsett vad vi väljer. Men charmen är ju i första hand att träffas och avnjuta lite trevlig ”underground-kultur”, eller hur? Ett tips är i alla fall att komma i tid, ni som var med förra gången vet hur fullt det blev.

Evenemanget är som vanligt gratis, glöm bara inte att regga er på Truckens hemsida: www.truckstopalaska.com om ni inte är medlemmar än

Mat och dryck finns att köpa för en billig penning för alla småsugna.
 

Kvällens program:

19:00 – Dörrana öppnas

19:40 – ToB;s SkräckfilmsQuiz

Ca. 20:00 – Kvällens film

Ca: 21:40 – Prisutdelning

Ca. 22:30 – stängningsdax
 

Plats:

Truckstop Alaska

Karlavagnsgatan 13

Busshållplats: Lindholmen

Älvsnabben: Lindholmspiren
 

Saknar du våra nyhetsmejl? Se till att vi har din korrekta mejladress! Skicka namn och mejladress till theatreofblood.tob@gmail.com

Kommande filmkvällar, anteckna gärna redan nu:

15/11

6/12

Vi ses!

ToB-gänget

Filmkväll 18/10 - Tema: H.P. Lovecraft