Skräckfilmskväll 21/3: Tema - Insekter och spindlar

Nu när vi har syndat färdigt och är rejält fördömda är det dags för nya teman

Vid förra filmtillfället fick ni i publiken skriva önskelista om vad ni är sugna på. Vi fick en mängd förslag som till skillnad från tidigare önskemål vi har fått, inte var helt orimliga. Inga ”onda hästar” eller ”dvärgar och tortyr”, utan förslag som faktiskt motsvarar mer än en specifik film. Vi fick som sagt ett helt gäng med förslag på teman. Historiska kannibaler, bigfoot, källare, ormar, narkomaner och Sovjet var bara några av förslagen. Ett av förslagen ”ryggradslösa djur” fick mig att bli sugen på lite jobbiga insekter. Äckliga jättesvärmar eller obehagligt stora rackare till småkryp. Insekter har ju nyligen även blivit upphöjda till mat av EU, så detta TOB-tillfälle kanske även blir till samhällsinformation. Vad är det egentligen vi kommer stoppa i maten? Sverker Olofsson kommer inte medverka men det finns nog någon soptunna på trucken för den som känner sig manad att leka Plus.

 

Filmer om jätteinsekter och små och stygga insekter finns det gott om. Insekterna som läskiga antagonister börjar ta fart på 1950-talet som en del i rädslan för kärnkraft och kärnvapen. Strålning får insekterna att växa till sig rejält eller får dem att bete sig på nya och aggressivare sätt. Vi har exempelvis amerikanska filmer som "Them! " från 1954 med gigantiska myror, eller "Wasp Woman" från 1959 där, som namnet avslöjar, en kvinna blir förvandlad till geting. Japan har såklart även de en hel del rädsla för kärnvapen, men det är inte bara ödlor som ödelägger städer. Ett av de mest kända jättemonstren är Mothra eller Mosura, den jättestora malen där den första filmen dök upp 1961. Muterade eller på annat sätt uppretade insekter har sedan dess följt med skräckfilmsgenren genom åren, och vi kommer i quizet se klipp från filmer med otäcka insekter från olika epoker. Frågan är om ni kommer bli mer eller mindre sugna på att sätta tänderna i en riktigt saftig syrsa vid slutet av kvällen. Ge dom små krypen tillbaka kaka kanske ni tänker efter detta? Och glöm inte att rösta på ditt val i insektsmenyn till höger.

 

Quiz som sagt. Ja, som brukligt värmer vi uopp med en liten frågelek fylld av allehanda filmsekvenser att klura på. Kommer någon att kunna utmana stormästaren denan gång? Några symboliska priser finns att hämta samt en plats på vår HoF-Lista. Evenemanget är naturligtvis gratis, men glöm inte att registrera er på Truckens hemsida om ni inte redan gjort det. Kom i tid om ni vill försäkra er om en bra plats. Med tanke på rådande omständigheter så vet ni att det INTE går att inhandla starköl i baren just nu, men folköl finnes, eventuell annan salongsberusning  får ni fixa själva. Enklare mat och snacks går fint att köpa.

 

Torsdag 21/3-2019 

Kvällens program:

19:00 - Dörrarna öppnas 

19:40 - ToB;s SkräckfilmsQuiz 

Ca 20:00 - Kvällens film 

Ca 22:00 -  Prisutdelning 

Ca 22:30 – Stängningsdags   

 

PlatsTruckstop Alaska Karlavagnsgatan 13 

Karta

Busshållplats: Lindholmen Buss 16
Älvsnabben: Lindholmspiren
 

Saknar du våra nyhetsmejl eller känner någon stackare som gör det? Se till att vi har din korrekta mejladress! Skicka namn och mejladress till info@theatreofblood.se eller kontakta oss via länken här på hemsidan.   

Vi ses!

ToB-gänget

Skräckfilmskväll 21/3: Tema - Insekter och spindlar