Skräckfilmskväll 23/3 2023 - Tema: Östersjöns vågor

Så var det då mars och i väntan på bättre tider är ToB så klart er lilla fullmåne i dunklet.

För några, eller kanske för ganska många år sedan hade vi på TOB ett längre tema med olika regioner. Vi for runt på de sju haven och besökte Asien och mellanöstern, Latinamerika och Afrika. Men vi glömde ju bort vårt eget innanhav! Östersjön som en gång i tiden var vår egen lilla badpöl, åtminstone i något år någon gång på 1600-talet. Denna gång blir det ett tema som osar av stormaktstid och äran och hjältarnas språk.
 

Eller nja, filmerna denna gång hålls snarare ihop av en vilja att välja filmer från området kring Östersjön. Finland, Baltikum och Polen har allt för länge lidit av att inte få visa upp sina knasfilmer på TOB. Den fnasiga och för hårt spända röda tråden skulle lika gärna kunna vara Hansans handelsvälde eller att den sammanflätar sig i regionens mittpunkt, Fårö. Fåren på Gotland kanske ligger bakom denna kulturskatt. Kan det vara därifrån Bergman drog sin konstnärliga styrka? Det är omöjligt att säga. Men sanningen som ändå står fast är att vi denna gång fokuserar på filmer från länder som omringar Östersjön. Det blir en blandning av balter, finnar och polacker, och så klar arvsfienden, Danmark. Vad komer att erbjudas denna månad, det är ni som vanligt med och avgör genom att lägga en röst här bredvid.

 

Som vanligt slår vi upp dörrarna vid 19. Vid 19:30 så kör vi igång med quiz, som såklart inte har någonting med Nordstream 1 eller 2 att göra. TOB hade ingen inblandning i det. Vad det blir för konstiga frågor att klura på lär visa sig. Något litet pris att ta med hem kan det kanske bli och möjligen en inteckning i den beryktade Hall of Fame. Evenemanget är naturligtvis gratis. Kom i tid om ni vill försäkra er om en bra plats. Dryck och snacks finns att inhandla i baren.

 

Kvällens program: Torsdag 23/3 2023 
19:00 - Dörrarna öppnas 
Ca 19:30 - ToB;s SkräckfilmsQuiz 
Ca 20:00 - Kvällens film 
Ca 22:00 - Prisutdelning 
Ca 22:30 – Closing Time

Plats: Skjul Fyra Sex, Adress Fiskhamnsgatan 41 
(ingång på sidan mot Älven)
Hållplats: Chapmans Torg 
Karta

Vi ses!

Skräckfilmskväll 23/3 2023 - Tema: Östersjöns vågor