Utgivningsår | 2007

Bustillos film är en i raden av filmer från den nya franska skräckfilmsvågen. Vad som kännetecknar denna våg är att den flyttar fram gränserna för vad man vågar visa i "normal" film.

The Mist var en film jag såg fram emot med stor förväntan, novellen från antologin "Skeleton Crew" ("Den förskräckliga apan”) är en klar favorit bland allt det King skrivit.

Wind chill har väl glidit förbi ganska obemärkt och detta trots att både George Clooney och Steven Soderbergh står med som exekutiva producenter.

Likheterna med Daniel Myricks / Eduardo Sánchez Blair witch project från 1999 är väl det första som slår en. För det första har vi lanseringen via internet.

The Pougkeepsie Tapes marknadsfördes som en film baserad på sanna händelser, något som inte brukar vara en kvalitetsstämpel precis. Men den är naturligtvis lika mycket verklighetstrogen som The Blair witch project eller Paranormal activity.

Visst har vi garvat åt sketcherna på radio där man drev med våra ”barndomshjältar” Drutten och dennes krokodilpolare. Men kanske det skulle sitta fint med lite mer renodlade krokodiler än stekaren Gena. I så fall finns det ett givet val.

WAZ

 År 2007 var en av våra största filmstjärnor på besök i England för att medverka i debutantregissören Tom Shanklands mörka thriller WΔZ, Att se Stellan Skarsgård i huvudrollen till en film som denna kunde ju sluta lite hur som helst.

Sidor